Upozorňujem mojích milých čitateľov,že nie som autorkou ani jedného článku ani obrázku všetko som prevzala a preložila z internetu.Autorkou som len tých článkov a obrázkov pod,ktorými sa podpíšem Ako autor Ludmila LPJ

sobota 7. júla 2018

Bytosti prírody

https://www.knihykazda.cz/recenze-mendel

BYTOSTI PRÍRODY NÁS volajú o pomoc

Naši predkovia odpradávna rozprávali príbehy o rusalkách, hastrmanoch, škriatkoch a vílach. O ich existencii sa písalo a hovorilo vo všetkých kultúrach a na všetkých kontinentoch po celé tisícročia. To len naše hlúpučká mladá "moderná" spoločnosť zavrhla všetky tieto príbehy a odkazy ako rozprávky pre deti a prestala im celkom venovať pozornosť. Keď sa ale rozhliadneme okolo, tak to podľa toho tak tak vyzerá ...


Ľudia sa asi toľko bráni veriť na tieto prírodné "nadprirodzené" bytosti, pretože si možno neuvedomujú, že aj keď sa v rozprávkach zjavujú tieto bytosti vždy fyzicky, v skutočnosti žijú v astrálnom svete, teda v tom neviditeľnom. V starých časoch, keď ľudia žili v úzkom spojení s prírodou, bolo pomerne časté, že bol niekto jasnovidný, mal teda otvorené tretie oko a videl aj svet, ktorý je fyzickému oku skrytý. Ľudia všeobecne uznávali existenciu prírodných bytostí, prosili ich o pomoc, uctievali ich a žili s nimi v mieri a v harmónii. Vedeli, že tieto bytosti sú rovnako ako anjeli stvorení Bohom a čerpajú z nekonečnej múdrosti univerza, a preto ľuďom môžu v mnohom pomôcť a poradiť. V mystike a mágii bolo vždy známe, že existujú rôzne astrálne bytosti. Tým, o ktorých tu hovorím, sa hovorí elementálové, pretože podliehajú vždy jednému živlu. Ale v rámci každého živlu existuje ešte veľa rôznych skupín a druhov daných bytostí. Všetci poznáme rusalky a vodníkov, ktorí patria vode, škriatkov a víly, ktorí patria krajine, existujú ohniví duchovia, ktorým sa hovorí salamandry, ktorí sa objavujú, kdekoľvek sa objaví oheň, primárne žijú okolo sopiek a v tej časti Zeme, kde je vriacej láva . Vzdušné bytosti sú vraj zo všetkých nejplašší, preto sa vždy ľuďom skôr vyhýbali a nie je o nich toľko zmienok. Klasickým mytologickým príkladom v našich krajinách je meluzína. Všetky tieto bytosti majú svoje špecifické úlohy, ktoré od čias, kedy vznikla Zem, plní. Lenže za posledné desaťročia došlo vďaka nám k tak drastickým zmenám na planéte, že tie tieto bytosti trpia a úpenlivo volajú o pomoc s varovaním, že ak niečo urýchlene nezmeníme, zničíme ich aj seba.


Margot Ruis je vzdelaná a múdra žena z Rakúska, ktorá sa vždy venovala spiritualite. V mladosti sa jej po jednom šamanskom kurze nečakane otvoril duchovný zrak a začali sa jej zjavovať prírodné bytosti, začali s ňou komunikovať. Na jednom z takýchto kurzov spoznala svojho muža, ktorý dostal rovnaký dar a tak ako ona začal bytosti vidieť. Margot vo svojej knihe opisuje, ako sa zo začiatku s Gerhardom uisťovali, že obaja vidia to isté a že nemajú halucinácie. Spoločne začali tráviť čoraz viac času v prírode a fascinovaní spoznávali tento tajomný svet a jeho obyvateľov. Postupne začali organizovať v Rakúsku male  kurzy, na ktorých ľudí učili, ako fungujú prírodné bytosti, ako sa k nim máme správať a ako sa môžeme pokúsiť je začať vnímať. Po niekoľkých rokoch napísala Margot na žiadosť svojich neviditeľných priateľov knihu, v ktorej opisuje svoje zážitky a to, čo ju prírodné bytosti naučili a prezradili. Táto kniha sa volá Bytosti prírody (v predchádzajúcom vydaní a v nemeckom origináli má ešte podtitulok: Stretnutie s priateľmi človeka) Kniha je veľmi sympatická tým, že autorka hovorí výlučne o svojich zážitkoch. Neteoretizuje, neodovzdáva znalosti, ktoré vyčítala z kníh, ale rozpráva svoje vlastné zažité príbehy. Kniha je písaná proste a jednoducho, a napriek tomu je jej obsah tak fascinujúce. V dnešnej záplave rádoby ezoterických kníh je táto kniha tichú nenápadnú perlou, ktorá schovaná vo svojej mušli čaká na to, až bude objavená tými, ktorí naozaj hľadajú a chcú spoznať našu matku Zem, a tým tiež sami seba. Autorka je očividne skromná a žije to, o čom káže. Preto možno jej dve knihy zatiaľ nezískali taký ohlas, aký by si zaslúžili, pretože za ňou nestojí tím marketingových špecialistov, ktorí by jej knihy tlačili na knižné pulty a snažili sa z nich s vidinou vysokých čísel urobiť bestsellery. Napriek tomu si jej knihy úplne zaslúži, aby sa bestsellermi stali!


Keď si prečítate Bytosti prírody, získate úplne iný pohľad na prírodu. Pochopíte veľa vecí a súvislostí, ktoré naraz budú dávať dokonalý zmysel. Uvedomíte si, ako zraniteľná a krehká je príroda, a vypočujete si mnoho osobných odkazov a svedectvo od stromových DEV, vodných dievčatiek či dôležitých veľkých elfov, ktoré raz a navždy zmení vaše cítenie. Kniha je tiež plná praktických rád a tipov, čo môžeme urobiť pre prírodu vo svojom bezprostrednom okolí, ako ju môžeme požiadať o uzdravenie, čím môžeme urobiť radosť rôznym bytostiam a ako im môžeme svojimi myšlienkami a vyžarovaním pomôcť v ich dnes neľahkom úlohy udržať prírodu zdravú a fungujúce.


Margot nedávno, po mnohých rokoch, vydala ešte druhú knihu, ktorá sa volá Bytosti prírody a liečenie Zeme. V tejto knihe rozpráva opäť príbehy zo svojich mnohých ciest po celom svete, ale bohužiaľ tiež porovnáva, čo všetko sa zmenilo (k horšiemu!) Od doby, keď napísala svoju prvú knihu. Kniha je znovu plná svedectvo a posolstvá od prírodných bytostí, ktorá už tentokrát majú alarmujúce charakter. Zosobné skúsenosti môžem všetkým poradiť, že je najskôr potrebné prečítať si prvú knihu, pretože druhá kniha na ňu síce nepriamo, ale napriek tomu navazuje.Když som na konci leta 2013 objavil jej prvú knihu a začal o nej hovoriť svojim priateľom, vzápätí som so smútkom zistil , že sú k dostaniu už len posledná výtlačky. Ľudia, ktorým som písal a knihu odporúčal, mi odpisovali, že už nie je k dostaniu. Bolo mi to ľúto, pretože po niekoľkých rokoch som natrafil na takú perlu a chcel som sa o ňu so všetkými podeliť, ale nemohol som, lebo prečo by som ľuďom rozprával o knihe, ktorú si nemôžu kúpiť.
Modlil som sa a prosil, aby kniha znovu vyšla. Vďaka pomoci Vyššej moci a niekoľkých ochotných a dobrosrdečných ľudí sa našiel človek, ktorý knihu na mojej naliehanie znova vydal. A ja mám dnes ohromnú radosť z toho, že vám môžem písať tento text a rovno pripojiť odkaz na jeho stránky, kde si knihu môžete objednať. Bolo mi povedané, že kniha zatiaľ nie je v distribúcii a vydavateľ zatiaľ len rokuje s kníhkupci. Ako vidíte, kvalitné diela nemajú ľahké začiatky a zatiaľ čo sú billboardy a metra často plné upútaviek na bezduché komerčné zlátaniny, kniha o prírode a jej bytostiach, ktorá nevonia rýchlym ziskom ani nesľubuje nejakú senzáciu, zaujíma, kým sa nestane naozaj slávnou, len málokoho. O to viac ale u mňa rastie na cene. Je to dielo, ktoré si nevynucuje svoju pozornosť, ale ticho sedí a čaká, až bude objeveno.
Díky úžasnému svedectvo Lorny Byrne sme mali možnosť nahliadnuť do sveta anjelov. Lenže Boh stvoril mnoho bytostí, a zatiaľ čo anjeli pomáhajú ľuďom, sú bytosti prírody poverené ochranou prírody. Človek, pretože je stvorený podľa obrazu Božieho, stojí svojou podstatou nad anjelmi aj živlovým bytosťami. Sila jeho myšlienok, slov a činov môže túto planétu zachrániť alebo zničit.Vás všetkých, ktorí máte radi prírodu a žijete duchovným životom, prosím, aby ste si prečítali túto knihu a pomohli ju rozšíriť medzi čo najviac ľudí a tiež detí a mladých ľudí. Čím viac ľudí si uvedomí, aký zázrak je príroda a ako fascinujúce tajomstvo v sebe skrýva, tým viac sa pozdvihne všeobecné povedomie a uvedomenie a tým rýchlejšie snáď odvrátime desivú budúcnosť, ku ktorej sa dnešným prístupom k prírode blížíme.
https://www.knihykazda.cz/bytosti-prirody

zaujalo aj  https://www.astrohled.cz/clanky/prirodni-bytosti-8211-naucte-se-mluvit-s-vilami-a-skritky/


http://lumenn.blog.cz/0901/elfove-a-vily

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára