Upozorňujem mojích milých čitateľov,že nie som autorkou ani jedného článku ani obrázku všetko som prevzala a preložila z internetu.Autorkou som len tých článkov a obrázkov pod,ktorými sa podpíšem Ako autor Ludmila LPJ

pondelok 23. apríla 2018

Kto je Satan








Kto je Satan Eric PEREZ 02/15/2015 Kto je Satan 2015-04-06T09:? 26: 46 + 00: 00Angéologie a démonológia, duchovné bytosti (anjeli a démoni)
Viera ľudí o Satanovi sa pohybuje od zjednodušujúceho po abstraktné: malý červený človek s rohmi, ktorí sedia na vašom ramene a tlačia vás, aby ste hrešili k výrazu používanému na popis personifikácie zla. Biblia však dáva jasný opis toho, kto je Satan a ako ovplyvňuje náš život. Jednoducho povedané, Biblia definuje Satan ako anjelskú bytosť zbavený svojho miesta na oblohe za hriech a teraz je diametrálne k Bohu, robí všetko, čo je v jej silách, aby zvrhnúť Božie zámery pre ľudstvo.

Satan bol stvorený ako svätý anjel. Izaiáš 14/12 dáva Satanovi názov Shining Star, pravdepodobne pred jeho pádom. Ezechiel 28 / 12-14 opisuje Satana pôvodne vytvoreného ako Cherub a zrejme najvyšší z anjelov. Ale pred svojou pozíciou a krásou sa stal arogantným a želal si sedieť na tróne a byť ako Boh:

"Povedal si vo svojom srdci:" Vystúpim do neba, zdvihnem trón nad božské hviezdy. Sedím ako kráľ na hore zhromaždenia bohov, na hraniciach severu. Vystúpim na vrchol oblakov, budem podobný Najvyššiemu "(Izaiáš 14: 13-14)

"Vy ste boli spravodliví vo svojich cestách, odo dňa, keď ste boli stvorení do doby, keď sa vo vás našla neprávosť" (Ezechiel 28/15)

"Nech je to nedávny obrátený, aby nebol oslepený pýchou a spadal pod rovnaké odsúdenie ako diabol" (1 Timoteovi 3/6).

Pýcha Satana ho priviedla k jeho pádom. Všimnite si jeho výrazy: "Budem stúpať, budem stúpať, sedím, vystúpim a budem ..." v Izaiášovi 14: 13-14. Kvôli svojmu hriechu, Boh zvrhol satana z neba.

Satan sa stal vládcom tohto sveta (ktorý funguje ďaleko od Boha), ako knieža moci vzduchu:

"Teraz sa uskutoční úsudok tohto sveta. Áno, teraz vládca tohto sveta bude vylúčený. "(Ján 12/31)

"V ňom boh tohto veku oslepil, takže nie sú vidieť žiariace sláve evanjelia slávy Kristovej, ktorý je obrazom Božím" (2 Kor 4/4 )

"Týmito činmi prispôsobujete svoj život spôsobu života tohto sveta a budete nasledovať vodcu zlých duchovných síl, toho ducha, ktorý teraz koná v mužoch, ktorí sa protíví  Bohu " (Efezským 2/2).

On je žalobca (Apocalypse 12/10), pokušiteľ (Matthew 4: 3; 1 Thessalonians 3: 5) a podvodníkom (Genesis 3, 2 Corinthians 4: 4; Apokalypsa 20: 3) Jeho veľmi meno znamená protivníka alebo "ten, kto sa bráni". Iné meno pre Satana, diabla, znamená "pomluvač".


Hoci je odliaty z neba, stále sa snaží pozdvihnúť svoj trón nad Boží. Falzifikuje všetko, čo Boh robí, dúfať, že zvíťazí v uctievaní sveta a podnecuje odpor voči Božiemu kráľovstvu. Satan je primárny pôvod, ktorý je za všetkým falošným uctievaním alebo falošným náboženstvom sveta. Satan urobí čokoľvek a všetko, čo je v jeho moci, aby sa postavil proti Bohu a tým, ktorí nasledujú Boha. Avšak, Satanov osud je utesnený večnosť v ohnivom jazere (20/10 Apokalypsa: "Potom diabol, ktorý oklamal nich bol uvrhnutý do jazera ohňa a síry: tam sa pripojil k beštiu a falošní prorok a oni budú trpieť trápením, deň a noc, na večnosť ").

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára